Brusel šikanuje Slovensko obvineniami z diskriminácie!

21.08.2013 Bratislava

Slovenská národná strana (SNS) vyzýva vládu, aby rozhodne zakročila v Európskej komisii proti neopodstatneným výzvam z údajnej diskriminácie rómskeho obyvateľstva.
SNS rozhorčene protestuje proti tomu, aby nevolení funkcionári Európskej komisie nariaďovali výkon rozhodnutia občanmi legitímne zvoleným predstaviteľom samosprávy, ako to nemiestne a priam diktátorsky urobila komisárka pre vzdelávanie a kultúru Androulla Vassiliouová vo veci postavenia múru mestskou časťou Košice-Západ, navyše na žiadosť tamojších obyvateľov.
SNS naopak žiada uznať vysvetlenie a legitimizovať rozhodnutie mestskej časti Košice Západ, že múrom chráni hodnoty vytvorené slušnými pracovitými obyvateľmi na sídlisku Luník VIII pred nájazdmi vandalov a zlodejov, ako aj ústavné právo na ochranu majetku svojich SNS vyzýva Brusel, aby skončil s obvineniami voči Slovensku o diskriminácii rómskeho obyvateľstva, keď silné „staré“ členské štáty EÚ sa s neprispôsobivými obyvateľmi vysporadúvajú zákonným a ráznym spôsobom - vyhostením. Národniari žiadajú od EÚ rešpektovať ochranu legitímnych záujmov a ústavných práv normálne pracujúcich občanov pred neprispôsobivou časťou spoluobčanov. SNS odmieta obvinenia z diskriminácie v prípade, ak sa iba usiluje prinútiť neprispôsobivé skupiny obyvateľstva na dodržiavanie zákonov. V tejto súvislosti vyzýva kompetentných zástupcov Slovenska v Bruseli, ako aj slovenskú vládu, aby sa rozhodným spôsobom ohradila voči takémuto šikanovaniu Slovenskej republiky.

Rafael Rafaj
prvý podpredseda SNS
 

Vyberte región